keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Hammastarkastus

 

Kesä on saanut jo jonkun verran hammastarkastuskoulutusta.

Eka vaihe: Kosken koiran kuonoon. Kriteerit: koiran pitää olla rauhassa aloituksessa ja koskiessa. Koskin kuonoon pinsettiotteella alakautta. Koira itse toi kuonon sormieni väliin.

No joo, ei tuo aiva ekammainen vaihe ollut, mutta lähellä sitä.

Eka vaihe oli se että palkkasin etujalkojen maassa pysymisestä. Kesä on sellainen vieterijalka. Vasta kun jalat pysyi liimattuna kiinni lattiassa, aloitimme hammastarkin.

Toka vaihe (videolla): Kosken koiran kuonoon yläkautta. Koskin kuonoon yläkautta pinsettiotteella ja vimpalla kerralla kun otin sormiani pois nostin hiukan koiran huulia samalla.

Kumpaakin vaihetta tehtiin vain kolme kertaa tuolloin. Kesä on niin tottunut kouluttamiseen, että oppii äkkiä. Siitä jatkettiin koiran päikkäreiden jälkeen.Videon vaiheesta ollaan hiukan edetty. Koira seisoo sohvalla, että saan pääni kuonon sivuun aivan kuin katsoisin hampaita. Ja olen myös alkanut pidentää aikaa, sitä aikaa kun pidän koiran huulia ylhällä. Kun saan kestoa vähän lisää, voin ottaa mukaan pieniä häiriöitä. Monenlaista opittavaa vielä ennen kuin tehtävään voi ottaa toisen ihmisen harkkaamaan samaa mitä tähän asti itse olen tehnyt.

On kyllä tärkeä taito olla rauhassa ja pelkäämättä kun suuhun katsotaan. Suuhun katsominen tulee joka koiralle eteen monta kertaa elämässä. Eläinlääkäri tarkistaa suun kunnon ja näyttelykoirilla hampaat katsotaan joka näyttelyssä. Ja jos koiran hampaita pesee, säästää eläinlääkärikuluissa satasia.


Ei kommentteja: