keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Sisäsiisteys

 Paljon on mitä pennun kanssa on onnistunut hyvin. Yksi niistä on sisäsiisteys.

On pitänyt käydä tosi usein pihalla satoi tai paistoi. Viitsimisessä minua on auttanut se, että on matot lattialla. Painavat vaaleat rahkamatot ja pikkupentu. Outo yhdistelmä. Mutta että pissataan oikeaan paikkaan, siinä matot auttaa. Kuka nyt haluaisi, että matoille pissataan tai päästellään plöröjä. Joten se joka ei halua, se vie pentua pihalle riittävän usein.

Ulos vienti on tehty mahdollisimman helpoksi: Ovi vain auki ja pentu saa mennä. Joskus katson ovi-ikkunasta tapahtumia, mutta yleensä kyllä itsekin menen sen kanssa.

Alue on pieni ja aidattu, joten koiraa ei tarvitse etsiä mistään hämärässä.

Olen tehnyt ulosmenosta mahdollisimman kivaa. Kaiken temppujen kouluttamisen kannattaa olla kivaa kouluttamisen kohteelle, että saadaan onnistumisia. Pissaaminen ja kakkaaminen oikeaan paikkaan on temppu sekin.

Kesä on itse pyytänyt ulos jo monta kertaa. Näin kylmään ja märkään vuodenaikaan tiedän, että sinne ei mennä leikkimään ja notkumaan, vaan tarpeesta.


                                        Toivottu näkymä ovi-ikkunasta.


                                                Alueella myös spurttaillaan.


Yöllä tämän talon ovet ei aukene eivätkä minun silmät. Pennulla on yökarsinassa sanomalehdet. Aamulla liioin en tahdo ensimmäisenä rynnätä syksyiseen tai talviseen säähän. Uskon että yönlämmin pentukaan ei tahdo. Kannan sen pesuhuoneeseen ja niin meillä molemmilla on mukavat oltavat. Kumpikin omassa vessanurkassaan.


Laitoin Kesälle ritilän päälle palan suihkumattoa. Se nuuskitaan aina ennen kuin pissataan.

Yökarsinassa on sanomalehtivessa.


Ei kommentteja: