tiistai 2. helmikuuta 2021

Hajuhommia

 

Kesä harrastaa hajuhommia. Hajuna sillä on laventeli.

Päästiin lopulta purkkierotteluun. Kaikissa lasikipoissa on pieni metallinen reijitetty rasia. Ensin tein tutuksi tuon metallihärpäkkeen ja sitten yksi hajupurkki radalle. Seuraavaksi lisäsin hajuttoman purkin. Sitten heti kaksi hajutonta lisää ja pian viimeinenkin kippo paikalleen, koska näytti siltä että pennulla homma on hanskassa.

Pikkusintti on hyvin innostunut asiasta. Kuka ei olisi, jos herkun saa kun löytää etsittävän hajun. Kesä on aivan itse alusta lähtien jättänyt kuononsa hajun päälle. Ilmaisu on tullut kaupan päälle.


Ennen purkkirataa on hajua tehty tutuksi monella tavalla ja tehdään yhä.

Hajutippa on ollut ainakin superlonissa, huopatassussa ja vanupuikossa.

Ja tämä hajutippa on ollut erilaisissa kohteissa: purkissa, pinseteissä, pullonkorkissa, metalliastiassa. Ettei koira opi yhdistämään hajua purkkiin, vaan hajua herkkuun.

Kohde on ollut lattialla, kädessä, magneettikrasiassa jääkaapin ovessa.

Aion jatkaa hajua tutuksi -tehtävää, että saisin pennun todella etsimään laventelia aivan kuin jotakin parasta purkkilihaa.


Kuvassa hajua yhdistetään herkkuun niin, että haju on kattilassa ja herkkua lisään jatkuvasti hajun päälle eli sihvilään. Pakostakin erilaiset herkut yhdistyy laventelin hajuun. 
Ei kommentteja: