maanantai 15. maaliskuuta 2021

Hajuhommia taas ja pihailua


Ensin Kesän hajuharkkoja

Videossa Kesä tekee hajuerottelua. Sillä etsittävä haju on laventeli jonka nyt olen imeyttänyt serlapaperiin. Yhdessä lasipurkissa on häiriöhajuna kukan lehti, toisessa saunatuoksu terva. Kaikissa purkeissa on myös serlapaperin pala.

Hajun vanhennusaika taisi tuossa harkassa olla 15 minuuttia.

Erotan itse kohdehajua sisältävän purkin siitä, että purkin ympärillä on punainen kumilanka. Muihin laitan muun värisiä ja osaan en ollenkaan.


Jokaisessa lasipurkissa on samanlainen metallirasia, jonne saan piiloon koiran silmiltä kaiken. Sen täytyy etsiä vain kuonollaan.
Kesä on tehnyt hajuerottelua myös näillä metallirasioilla, joissa on magneetti. Siirtelen laventelirasiaa yhdellä kädellä ja hajuttomia toisella, ettei hajua siirry muihin rasioihin.
Retron etsintäharkka

Retron nosework harrastus on ollut tauolla pitkään. Edes muista koska ennen edellisviikkoa tehtiin etsintöjä. Tämän päivän pienistä etsinnöistä videot. Retrolla hajuna on eukalyptus. Näitä ei voi oikein sanoa harkoiksi, vaan ovat vain kivaa puuhastelua.

 En ehtinyt edes videota kunnolla käynnistää, kun koira jo sai vainun hajusta. Löysi sen heti hellan luota alimman kahvan takaa. Hajun olin laittanut huonekalutarraan ja vanhennusaika 2 tuntia.

Siirsin hajun hyllylle ja koira odotti sen aikaa pihalla. Tai oikeammin koirat, sillä Kesä niin tarkasti katsoo mitä siinä touhaan ja olisi heti ilmaissut paikan. Kun Retro sitten yritti hellan luo samaan paikkaan mennä, estin sen kävelemällä eteen ja viittasin etsimään muualta. Samaa hajupaikkaa ei saa ilmaista toistamiseen.
Sitten pakolliset lumihyppelykuvat.
                                                        Lunta melkoinen vuori.

Ei kommentteja: