perjantai 24. toukokuuta 2013

MöllikokeessaKävin eilen Vikun kanssa möllikokeessa Nurmossa, Seinäjoen kennelkerhon järjestämässä. Siellä oli mahdollisuus osallistua arvostelun (ja palkintojen) kanssa tai ilman arvostelua. Otin ilman arvostelua, sillä harkkasin koetta. Palkkasin silloin tällöin. Nyt Vikku meni melkoisen hyvin, paitsi paikallamakuu.


Tästä koirasta on kyse.

Omia koiria ei väsy kuvaamaan. Tässä ollaan metsätiekävelyllä.


Se ei nyt haistellut maata, vaikka paikka oli nurmikenttä. Ihme.
Ja meni maahan (viiveellä, mutta teki sitten nopeasti), jäi seisomaan (ehkä 10 suoritus kokonaisuudessaan), hyppy (mun silmään 10), luoksetulon pysäytyksestä hyvä harkka. Seuraaminen oli mitä se tapaa olla, mutta ei haistellu. Kaukossa tokassa nousussa hyppäsi 10-20 senttiä.
En ottanut perusasentoon nousuja, koska koira on alkanut liikaa niitä ennakoimaan.


Paikallaolossa Vikku alkoi kitaata aika pian ja seisomisen kautta nousi istumaan ehkä kahden minuutin kohdalla. Alku meni hyvin eli yhdellä maahan käskyllä.
Oli tosi hyvä kun sain mennä sanomaan koiralle, että meneppäs uudelleen maahan.
 
Ei sattunut kesäkuvaa olemaan käsillä. Mutta tässä samassa paikassa tänään tokoiltiin.


Tänään tokoiltiin hetki omalla nurmikolla. Voi kun tuosta osaamisesta näkyisi kokeessa edes puolet. Kaikki tapahtuu salamana ja niin innossa! Sitä on hieno katsella ja mukava teettää sillä näitä hauskoja juttuja jotka saa koiran liekkeihin.

Otimme pientä seuraamispalaa, jossa pyrin saamaan koiraa 10 senttiä taaemmaksi, se kun intoilee niin että koiran takaosa on siinä kohdassa missä lapa pitäisi olla.

Sitten tehtiin jättävät liikkeet eli liikkeestä maahan ja liikkeestä seiso. Tässä harjoiteltiin sitä ettei oteta perusasentoa, vaan kun tulen vierelle koira pysyy asennossaan.

Luoksetuloa otettiin sekä alokasluokan tapaan, mutta pitemmältä matkalta että avoimen luokan pysähtymistä. Pysähtymisen saa aikaan oikean käden terävä pieni heilahdus, joka aikaisemmin lennätti koiralle makkaranpalan, mutta nyt on vain tuo heilahdus. Kun koira pysähtyy, sanoin orota (suomeksi seiso). Eli tässä harkkasin sitä että Vikku jää seisomaan pysähtymisen jälkeen ja jaksaa odottaa lentävää palkkaansa.
Vauhti oli niin tajuton että. Samanlaista kuin se on ollut kun Vikku ja holsku Xaya päästetään autosta ja ne kiertää talon. Xaya loikkii ja Vikku menee niin paljon kuin kintuistaan pääsee ja kiljuu kuin terrieri jäniksen perässä.

Suoritettiin myös Retrolle asetettu hyppy, rengas, hyppy. Nämä olivat peräkanaa eli tässäkin sai mennä lujaa. Pallo lensi, mutta en tahtonut ehtiä nakata sitä koiran edelle, kun se viiletti menemään.

Nyt koira nukkuu onnellisena.Ei kommentteja: