lauantai 9. helmikuuta 2013

LenkkiharkkojaMitä Retron kanssa on harjoiteltu? Tänään harjoiteltiin sitä, että ihmisen suusta voi tulla makupaloja. Koppia tietenkään tämän ikäinen ei pysty ottamaan, mutta että hoksaa kiinnittää huomiota että jotakin sieltä putoaa. Ei mennyt lenkin aikana jakeluun tämä. Jatketaan myöhemmin tuvassa.
Lenkillä siis tuota tehtiin. Retro lenkkeilee kahdestaan mun kanssa. Ja Vikku eri kerralla. Teen siis kaksi lenkkiä, jotka tietenkin ei niin pitkiä ole. Jos Vikku on mukana, Retro on vain siitä kiinnostunut, ei minusta eikä ympäristöstä. Ja Vikku taas inhoaa itseään isompaa villiä pentua, joten koirat saavat kumpikin omat juttunsa. 


Opeteltiin myös irtipitoa. Pentu osaa olla irti, mutta opettelinkin sitä itse. Että näen pennun ilman hihnaa enkä kauhistu. Tuli nimittäin syksyllä kauhukokemus, kun multa karkasi koira joka oli ollut meillä vain päivän. Karkumatka päättyi kuolemaan.
Tunne muistaa tuon, vaikka järki tietää että pentu taatusti pysyy luonani ja tulee ihan varmasti luokse kun kutsun. Sitä on opeteltu niin paljon, siis luoksetuloa ja katsekontaktia.
Pentu ei meinaa edes edetä mihinkään luotani kun vain killittäisi naamaan. Kissan avulla saan sen menemään kauemmaksi, jolloin saan palkata luoksetulosta. Retro siis tulee vaikka missä kissajahdin vaiheessa: Kun lähtee ajoon, kun menee hurjana perässä ja kun on saavuttanut kissan (Tigru tietenkin itse hidastaa vauhdin, että saa leikkiä pennun kanssa).
Lisäksi opeteltiin kaappauselettä ja muka taluttimeen laittamista. Kaappausele on sellainen että lähestyn koiraa karhumaisessa kumara-asennossa kädet levällään kuin kaappaisin sen syliin. Jotkut ihmiset kun tulevat koiraa silittämään suurin piirtein tuossa asennossa. Mutta kun Retrolle tästä seuraa että saa kaappaavista käsistä makupaloja, eleestä tulee mukava.
Sitten toinen harkka oli että menin kyykkyyn ja otin taluttimen käteen ja kun pentu tuli siihen, tästä seurasi makupala eikä kiinniottoa.
Joskus olen harjoitellut nostamista, että siitä tulisi siedettävämpää. Pentu ei tykkää nostamisesta, mutta sitäkin tarvii harjoitella.

Kampaamisesta onneksi tuo tykkää. Kynsien leikkauksessa tarvitsen apua että koira pysyy paikoillaan.

Tokomaisia juttuja on vimpaksi otettu varmaan yli viikko sitten. Peruuttamista ja sivulle tulemista oli silloin. Naksulla ollaan tehty sitä että pentu tarjoaisi toimintoja.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Korvatpystyskuva bongattu!:D Lennokasta menoa.

-Gui-