perjantai 28. kesäkuuta 2013

Siivekkeenkiertoa ja on offia

Tänä aamuna suunnitelmissa oli kiertää siivekkeitä ja tehdä kontaktilla seisomishommia.

Erinäköisiä siivekkeitä nurmikolla. Kiertokohteeksi käy vaikka mikä muukin, esim. sanko.


Asetin viisi siivekettä pitkin nurmikkoa 5-10 metrin päähän toisestaan. Jokaisen taa laitoin makupalalautasen ja tarjolla oli kolmea eri herkkua. Sitten kun hain koiran, ylläri odotti aina siivekkeen takana. Lähetin Retron koiranpuolisen käden heilautuksella kohteelle.


Taas kuvauksessa mallina on eri koira kuin minkä kanssa harjoittelin.
Harkassa ei ole väliä meneekö koira hyppykohdasta vai takaakiertona. Pääasia on että se irtoaa, lähtee minusta poispäin kohti osoitettua suuntaa.

Puominpaloja siellä täällä kenttää.Laittelin maahan myös on off harkkapaikkoja. Asetin kolme puominpalan virkaa toimittavaa puualustaa siten, että yhdellä sivulla oli jonkinsortin este. Tarkoituksena oli, että koira ei mene mielellään sen esteen puolelle, vaan lähtee samalta puolelta kuin missä minä seison ja pää on esteeseen päin. Eli on menossa puomia musta poispäin eikä tulossa puomia mua kohti.
Edistystä on joka päivä tapahtunut. Aina vain harkitummin koira asettuu tasolle kuin tasolle halutulla tavalla.
Mitä tekee flyball-teline meillä? Tuo on semmonen teline jolla ei kyllä oo mitään virkaa flyball-harrastuksessa. Tuohon kun laittaa pallon ja koira menee etujaloillaan laukaisemaan telineen, saa pallon kalloonsa tai rintaansa koiran koosta riippuen.
Mutta paukkeeseen totuttamisessa toi vekotin on hyvä. Se pamahtaa melko kovaa kun laukaisee. Paukuttelin sitä ja Retro sai kuunnella ja kierrellä siinä ympärillä. Ei reagoi paukkeeseen.

Lisänä meidän aksaharkoissa usein on joku tokohomma. Tänään asetin hyppyesteen framille, mutta en ottanutkaan sitä.
Koira päätti että otetaan pöytää, joka on siinä lähellä. Se hyppäsi sinne, josta palkitsin. Retro alkoi jatkuvasti lähteä pöydälle, vaikka olin viidenkin metrin päässä pöydästä ja puuhasin muuta. Aina menin palkkaamaan sen. Tämä on helppoa, sillä tää koira pysyy kauan yhdessä asennossa tai yhdessä paikassa.
Sanoin aina pöytä kun Retro pääsi pöydälle.
 Vikku sai Retron jälkeen harkata tokojuttuja.
Kun harkkojen jälkeen päästin Vikun nurmikolle ja koirat oli juoksennelleet aikansa, Vikku huomasi puominpalan. Se meni odottamaan mitä nyt tapahtuisi kun meen tähän. Siitä rupesinkin sitten myöhemmin kun olin vienyt Retron pois, ottamaan Vikullakin samanlaisia on off harkkoja. Se muisti oitis käpäläkosketuksen maahan. Sitä on puomilla opetettu koskemaan kosketusalustaa. Homma on ollut silloin lapsenkengissä ja jäänyt kesken. Ehkä voisi alkaa opettaa tätä samaa Vikullekin.
Mutta ei nyt. En jaksa kahden koiran suunnitelmallista kouluttamista yhtäaikaa.

Toivotaan, että seuraavaan juttuun saadaan kuvaa myös siitä koirasta jonka harkoista tässä kerrotaan.Ei kommentteja: