lauantai 26. lokakuuta 2013

Muutama ohjaustekniikkaVastakäännös
Vastakäännös on lähes täyskäännös. Eli hyppy pohjoiseen, jonka jälkeen lähdetään etelään.
Koira lähestyy estettä, ohjaaja kääntyy selin esteeseen joka kertoo koiralle että ei olla menossa eteenpäin vaan käännytään. Ohjaaja heittää koiran riman yli koirasta kauimmaisella kädellä. Sitten nopea pyörähdys poispäin kohdasta mistä koira juuri ponnisti. Koira tulee lelua tai makupalaa tarjoavaa kättä kohden. Käsi on sama joka äsken heitti riman yli.
Lähestytään estettä.

Ohjaaja kääntyy selin siivekkeeseen ja ohja koiran riman yli (jota tässä ei kylläkään ole).

Ohjaaja kääntyy vastakäännöksen ja koira saa herkun samasta kädestä millä se äsken heitettiin hyppyyn.
Yläkuvissa on vastakäännöksen alkuharjoittelua. Kun koira oppii lähtemään esteelle kauempaakin, käännös kannattaa tehdä jo paljon ennen hyppyä. Ja kun tämän onnistuu, ohjaaja voi lähteä kohti seuraavaa estettä. Koira käy suorittamassa oman osuutensa ja tulee sitten perään.Välistävedot
Välistäveto tarkoittaa kahden tai useamman vierekkäin olevan hyppyesteen suorittamista hyppynä tuonne päin ja esteiden välistä tulona tänne päin.
Koira siis hyppää esteen ohjaajan puolelta poispäin ja sitten se vedetään kahden esteen välistä ohjaajan puolelle. Tässä ohjaaja juoksee takaperin ja heittää koiran riman yli rimasta kauempana olevalla kädellä ja vetää esteiden välistä toisella kädellä. 
Estettä lähestytään, ohjaajan pitäisi nyt jo olla selkä kuvaajaan päin.

Koira hyppäsi ekan esteen ja on nyt välistävedossa.

Toka este hypätty.

Kolmaskin hypätty ja lähdössä välistävetoon.

Niisto
Ohjaaja on hypyn takana siivekkeen kohdalla rintakehä kohti koiraa, käsi ojennettuna riman yli. Jalat osoittaa siihen suuntaan mihin tästä hän ampaisee. Käsi riman yli ja kun koira tulee, käsi ikään kuin vie koiran nenästä pitäen ohjaajan mukana.
Käsi riman yli ja koira tulee kohti kättä.

Ohjaaja pudotti lelun minne toivoi koiran tulevan ja lähti eteenpäin.


Pupu suussa ohjaajan kanssa leikkimään. Ohjaajan pää on käännettynä vasemmalle eli sille puolen minne koira halutan tulevan.


Lelun pudottamisen tarkoitus on, että koira jatkossa tulee hyppäämään esteen vaikka ohjaaja jo juoksee kohti seuraavaa estettä.
Niisto voi olla myös ihan täyskäännös hypyltä. Tuossa oltaisiin voitu lähteä takaisin kohti paikkaa mistä koira tuli. Pakkovalssi
Ohjaaja on hypyn takana siivekkeen kohdalla selin siivekkeeseen ja koiraan. Käsi on ojennettuna siivekkeen sivusta näkyviin. Koira tulee tähän käteen ja ohjaaja kääntyy estettä kohden ja vetää koiran riman yli mennessään hypyn toiselle puolelle.
Ohjaajan aloitusasento: käsi näkyy siivekkeen päädyssä ja ohjaaja on takaperin.
 
Koira tulee kättä kohti.

Lelun pudotus ja pyörähdys koiraa ja estettä kohti ja menoksi.

Koira sai palkkionsa ja lähti ohjaajan perään. Aluksi ohjaaja menee tähän suuntaan, että koira oppii hyppäämään esteen. Loppuviimeksi koira osaa myös kaartaa tästä toisen siivekkeen puoleen päin.Ohjaustekniikat on kuin hauskaa tokoa. Tai hauskaa leikkiä. Kun samaa toistetaan helpoissa tilanteissa ja koira saa leikkiä tai syödä herkkua näitä tehdessään, homma on todella palkitsevaa.
Onkohan mukavampaa leikkiä kuin leikki agilityesteillä?
 


Ei kommentteja: