lauantai 24. lokakuuta 2020

Kolmas viikko eletty

Muutoksia on tullut ruokailuun ja ääntelyyn. Ja opittu on sitä sun tätä. Puolin ja toisin, Kesä ja minä.


Koulutuksia
Kuonokosketus oli Kesälle ensimmäinen tehtävä naksua apuna käyttäen. Opetteluvaiheessa palkkasin kosketuslapun päältä. Nyt kauemmaksi. 

Oppi todella nopeasti, koska tehtävä on helppo ja sai oppia itse oivaltamalla ja naksusta on muodostunut innostava asia. Harkattiin kolmena päivänä eri paikoissa. Ei todellakaan tarvinnut monta toistoa per päivä. 

Kun Kesä huomasi, että se saa omalla toiminnallaan minut palkkaamaan, siitä tuli hyvin keskittynyt ja toimi rauhallisesti.Kosketusalusta tehtiin tuon edellisen jälkeen. Melkein ekalla kerralla homma näytti jo tuolta. Alustaa apuna käyttäen on sittemmin aloitettu eräs tehtävä. Siitä sitten kun se tehtävä on valmis.

Pidän aina paljon väliä eri tehtävien ja harjoituskertojen välissä, koska näin asiat menee parhaiten muistiin. Ja lisäksi pentu  tarvitsee paljon sitä aikaa kun se toteuttaa omia juttujaan.


Luoksetulo

Luoksetuoa on yleistetty hiukan ja saatu vietyä myös häiriöihin. Häiriöitä on helpompi saada, sillä niitä saa järjestettyä kotiin. Yleistämiseen tarvitaan paikkoja. Kylmällä säällä täytyisi löytää koteja joihin mennä treenaamaan vieraan paikan treenit.


Kynsien leikkaaminen

Kynnet leikkasin kaikki kerralla. Täysin yhteisymmärryksessä pennun kanssa. Apuna oli koiraguru omasta takaa. Olen aiheesta kovin hämmästynyt ja otettu. Juttua asian tiimoilta joskus toiste. Tätä systeemiä pitää sulatella.


Ruokailu

Pari päivää sitten ostin erimerkkistä nappulaa ja pentu alkoi syömään ilman sirkustemppuja. Kesä ei todellakaan pitänyt niistä nappuloista joita sillä ensin oli. Lähes kolme viikkoa olen leikkinyt ruuan kanssa, että koira pysyisi edes jonkinlaisessa lihassa.

Ruokaa on piilotettu maton alle, sitä on viety kädessä piiloon, nappuloita on heitetty poispäin, niille on tehty kokeiluja mikä kosteusaste tällä kerralla saataisiin kurkusta alas, ruokailujen tarjoamisvälejä on pidennetty, nappuloita on pyöritetty hyvissä hajuissa.

Nyt sitten on niin helppoa, kun pentu syö reippaasti ja normaalisti. Painoaan se käy tarkkailemassa joka aamu ihmispuntarissa.


Ääntely

Eilen kuultiin ensimmäinen (ja todella monta muutakin haukahdusta). Se tapahtui tutun perhoskoiran kanssa. No ei tuo aivan ensimmäinen haukahtelu ollut, vaan Kesä naskutti aluksi Retrolle kunnes Retro hyväksyi sen leikkikaverikseen.

Perhoskoiran tapauksessa kyse on samasta, Kesä haluaisi leikkiä sen kanssa. Nestori kertoi kovilla sanoilla että en ole enää leikki-iässä varsinkaan riiviöiden kanssa. Pentu ei totellut sitä yhtään.

Tätä aletaan työstää. Haukkuminen on viestintää. Kesä mitä todennäköisimmin kertoo että se haluaisi leikkiä. Jos tämä olisi pelkohaukkua, käyttäisin vastaehdollistamista. Aika näyttää miten turhautumishaukkua käsitellään.

                        En minä tässä turhan takia hammaskalustoani esittele, sanoo Nestori.


        Kesä kuuluu jo niin tiukasti tämän talon kalustoon, että ihmettelen mitä olikaan ennen sitä.

Ei kommentteja: