sunnuntai 13. tammikuuta 2013

KoetreenitKoetreenit oli eilen, ekat Ilmajoen tokohallissa. Koetreeni tarkoittaa, että harjoitus mennään kuin oltaisiin kokeessa. Näissä siis harjoitellaan koetilannetta. Ei palkata makupaloin tai leluin, käyttäydytään kuin kisakehässä ja liikkeenohjaaja käskyttää.
Kukin saa määrätä minkä luokan liikkeitä tekee ja mitä liikkeitä niistä ja missä järjestyksessä.
Tällaiset on erittäin hyödyllisiä, ettei tarvi mennä tokokokeeseen kylmiltään. Treenitilanne ei koskaan ole samanlainen kuin koe ellei siitä tehdä kokeenomainen. Ei toki kokeenomainenkaan ole sama juttu kuin virallinen koe, mutta hyvää harkkaa.

On poka vähä toikkulan paljon tilaa treenata!


Otin avoimesta luokasta: seuraaminen, liikkeestä seisomaan jäänti, nouto ja liikkeestä maahanmeno. Vikun treeni meni loistavasti. Toki on virheitä liikkeen osissa, mutta ne hiotaan pois. Loistavasti tarkoittaa sitä, että koira on intopaukkuna ja liikkeen olennaisin onnaa kiitettävästi.Seuraavan kuukauden koetreeniin on tavoitteena saada lisäksi hyppy. Mahdollisesti myös kaukon yksi istumaan nouseminen täydestä etäisyydestä. Tavoitteena on myös saada kuntoon perusasentoon tulo. Sen kun olen päästänyt vinoutumaan, jos asia on koskaan ollutkaan koiralle selvä.
Avoimen luoksetulo ja paikallaolo on vielä aika tavalla kesken. Kisoihin mennään kolmen kuukauden kuluttua. Tää on tavoite johon tähdätään.

Menneitten koiriemme kilpailukirjoja.


Otin tänä aamuna keittiössä muutaman kauko-ohjauksen istumaan nousemisen. Teemana oli ajan pidentäminen. Aamun kriteeri oli istua kaksi sekuntia ennen palkitsemista. Ajan pidennys on tällä koiralla hiukka hankalaa, Vikku kun pakkaa tarjota toimintoja ellei pian tapahdu jotakin.
Otin myös sivulle kiertämistä. Ihmeesti se onnistuu näissä harkoissa osumaan oikeaan perusasentopaikkaan, kun kyse ei ole luoksetulosta eikä noudosta. Eli otan huomisen ryhmäharkkaan tosi lyhyet luoksetulot, kun ensin on harkattu pelkkää sivulle tuloa.

Hippikin ihmettelee moista esinettä.


Vikulle oli pentuna ajatuksena perusasentoon tulo niin että se tulee suoraan vasemmalle puolelle eikä kiertäen minua vanhanaikaiseen tyyliin. Harkkasin tuota suoraa tuloa niin että vasen käsi veti sen makupalan avulla oikeaan paikkaan. Tuskastuin kesken kaiken ja käytin helpompaa kiertämissysteemiä. Siinä en antanut minkäänlaista käsi-vartalovihjettä mitä pitäis tehdä. Tyyny edessäni ja seinä vasemmalla puolellani olivat vihjeet.

Aion Retron kanssa menetellä perusasentoon tulossa niin, että vasen käsi ei vedä minnekään vaan ruuvaa koiran paikalleen. Ensin tietenkin seisomisasentoon. Ruuvaa eli vain takajalat koiralla liikkuu.
Hmm, ymmärtääköhän tästä joku jotakin. Tuntuu että ihminen ei osaa sanoa suomenkielellä asioita.Ei kommentteja: