perjantai 11. tammikuuta 2013

Renkaan läpi ja agilityajatustaTänään opeteltiin eka kertaa menemään renkaan läpi. Homma meni samalla tavalla kuin 5.1. Putkeen - blogissa selostetut harjoitukset. Huone jaettiin esteellä, jonka päässä oli rengas, ainut kohta mistä pääsi puolelta toiselle. Kun Retro meni renkaan, sanoin hyppy ja se tuli luokseni syömään makupalan. Ensin siis olin odottamassa sitä. 


Heti se tiesi homman idean ja lähti takaisin samasta aukosta, siis nyt poispäin minusta. Nopeasti toimitin palkan toiselle puolelle aitausta. Välillä olin sivuttaissuunnassa etäällä renkaasta ja sama peli jatkui. Kissakin tuli siihen häiriköimään.
Jälleen kerran tietenkin käytin sanaa, en liikettäni. Sana tuli silloin kun pentu juuri hyppäsi. Nimesin toiminnan sanalla hyppy, sillä käytän kaikista agilityn hyppyesteistä nimeä hyppy. Myös tokohyppyesteestä.
Ei sen jalat oo likaiset, vaan valkoisessa on mustaa karvaa.


Seuraavalla kerralla teen kuten putkiharkoissa, mutta nyt jätän aidan välistä pois heti. Tarvii joku siiveke keksiä mihin renkaan saa kiinni toisesta laidasta.

Putkiharkkaa olen jatkanut muutama päivä sitten, jolloin en pannut aitaa. Otin harkkoja myös niin että sidoin putken käyräksi. Se meni mainiosti. Tila vain on niin pieni, mutta toisaalta hyvä, sillä vauhtia ei näin pienessä tilassa saa aikaan. Tulisi pian kiusaus harkata heti vauhtia hommaan, kun pitää oikeasti harkata esteosaamista. 
Hippikin on mennyt rengasta.


Agilityssä käsittääkseni kivijalka on esteosaaminen, osata mennä jokainen estee itsenäisesti. Sen päälle rakennetaan ohjaustekniikat. Viimeisenä tulee radan meneminen, jossa sitten vauhtia kasvatetaan.
Jos ekaksi tulisi vauhti, niin esteosaamista ja ohjaustekniikkoja olisi vaikea opettaa.

Rengas oli Retrolle ennestään tuttu.

Aloitin väärin Vikun kanssa aglityn. Tietenkin, mistäs kun en neljä vuotta sitten tiennyt juuri mitään ohjaustekniikoista. 90-luvulla jolloin olin harrastanut agilityä, ohjaustekniikat rajoittuivat takanaleikkaukseen ja taisi olla jotakin valssinkin näköistä. Mun koirat tietenkin meni aina vasemmalla puolellani, sillä ne olivat niin tokokoiria että. 
Oli aika homma opetella Vikun avulla itseni molemminpuoliseksi. Opetin sille jopa seuraamisen molemminpuolisena oppiakseni itse ohjaamaan koiraa "väärällä" puolella. Joo joo, agilityihmiset, on olemassa oikea ja väärä puoli ohjata. Niin sanoo Kennelliiton tokosäännöt ja se on laki.

Tigru on myös aina menossa mukana.


Nykyään Retro osaa leikkiä Tigrun kanssa niin että kissa hyväksyy homman. Joskus vain kissan pitää muistuttaa että kissan tilaa pitää kunnioittaa. 
Tigru makailee pennun alueella todella usein. Välillä se leikkii koiran leluilla ja pentu nappaa pyörivän pallon. Välillä Retro juoksee päättömänä aluetta ympäri kissan ojennellessa piikkihansikastaan aina ohimennessä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ku toinen on söpö.Hyvä kun huomautit että jaloissa on mustaa karvaa......

Myy

AnnemariKo kirjoitti...

Väinö sanoi "issa, etto". Retro on näköjään mennyt kaaliin kun en koiran nimeä maininnut. :)

Anni kirjoitti...

Se poika oppii sanoja kuin häkää.