lauantai 5. tammikuuta 2013

Putkeen


Retron elämän ekat putkiharkat oli 2.1.  Harkat pidettiin tietty tuvassa.  Jaoin huoneen esteillä kahteen alueeseen, niin että toiselle puolelle pääsi ainoastaan putken kautta. Sanoin putki kun pentu oli lähes mennyt jo putken ja pian söi makupalaa. Myöhemmin sanoin sanan jo kun pentu oli mennyt putkeen. Äkkäs melko hyvin mikä on homman nimi. Olin aluksi pennun puoleisella alueella, mutta sain olla myöhemmin jo toisellapuolella estettä. Ihan yhtä hyvin hoksas lähteä putken läpi. 

Toki tämä putki on sille jo tuttu eli se on ollut sen alueella tutkittavana sekä suorana että käyränä ja Retro on oleillut putkessa.

Mietin , että on jännä katsoa seuraavilla kerroilla, että hyppäyksittäin oppii. Aivan niin siinä käytiin. Tänään otettiin seuraavan kerran harkkoja eli 4.1. Taas oli este putken keskivaiheilla, että pentu ei päässyt kuin putkea pitkin toiselle puolelle. Se muisti toissapäiväisen jutun ja oitis hakeutui putken suulle ja kulki toiseen päähän missä söi makupalan. Pian se taas lähti takaisin. Välillä annoin makupalan kauempana putkesta, että sain sen sivusuunnassa putkesta etäämmälle. Sitten odottelin koska Retro lähtee paluuputkeen. Ihan jatkuvasti teki tätä kunnes nostin putken pois.

Putkiharkoissa opiskeltiin sanallista putkikäskyä, ei siis liikkeen avulla tapahtuvaa. Oon niin tokoihmistä että.

Pentu itse sai tietenkin keksiä kulkea putkesta ja siitä maksettiin.

Seuraavalla kerralla jätän aidan pois ja odottelen kuinka äkkiä Retro muistaa tämän hauskan leikin.

Keinua Retro on harkannut siitä ruveten kun tuli meille. Oitis sai kaikenlaista rompetta alueelleen, sekä leluja että isompia juttuja, joiden tarkoituksena oli antaa kiipeilymahdollisuuksia ja mitä nyt pentu itse keksiikään näillä tehdä.
Alla olevassa kolmannessa kuvassa näkyy laudan alla sijaitseva pieni lankunpala, jonka varassa lauta keikkuu kun on lattialla.


Samaa keinuvaa ideaa on alakuvassa. Kuten myös pyörällisissä lapsen leluissa, joiden päälle koira laittaa etujalat ja lelu liikkuu.Aiva kuin olisi kysymys pysäytyskontaktista.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Pikku Retrosta kasvaa agilityn maailmanmestari.Kissakin yrittää olla jutussa mukana ahkerasti.

Myy

Anni kirjoitti...

Niin tekis, mikäli kisoissa sitä ohjaisi semmonen minkä pää luistaa.
Anni