maanantai 5. elokuuta 2013

AamuaksatKeinun vaihetta
Keinuharhat on nyt vaiheessa, että käänsin keinun toisin päin mäenpättäreellä. Nyt tullaan mäeltä maahan päin eikä keinu heilahda tullessa tippaakaan. Nimittäin eilen koira hiukan varoi keinulla. En tiedä vaikuttiko siihen että olin vaihtanut pöydän toiselle puolelle, minkä kautta koira siis saa tulla maahan vai joku muu juttu. Mutta ajattelin eilen että sen ei pidä yhtään joutua varomaan, muuten keinusta tulee pelottava este.
Eka kerralla tänään koira ei mennyt mielellään esteelle eli oli saanut kielteistä kokemusta siitä. Toka kerralla meni aivan itsestään jo. Se sai uuden kivan kokemuksen toisin päin mentävästä keinusta, jonka olin lisäksi kaivanut syvemmälle, että lauta on lähempänä maata.
Retro sai erittäin hyvää herkkua keinun päässä ja sen jälkeen leikittiin. Ihan pikkuisen heiluttelin keinua koiran herkutellessa. Luulen että tuo pikku varominen on nyt saatu pois. Nyt voidaan jatkaa tätä samaa harkkaa pari päivää. En kovin nopeasti siirry seuraavaan vaiheeseen.

Arvaa millä tuo keinun päässä oleva muovikippo pysyy paikallaan? Naulalla.

Herkkua on kipossa valmiina ja lisää tulee.

Heilutan keinua hiukan ja koira nauttii namista.

Pienen pöydän kautta maahan.


Tauoilla leikitään ja siirtymät pakkaa mennä myös leikiksi, Retro puree aina mun kenkää.

Puomin vaihetta
Puomiharkka on siinä pisteessä, että koko alastulo on maassa ja se mennään päästä toiseen. Koira edellä, mutta ei vielä pysty aivan lähetyspaikalla seisten laittamaan sitä matkaan. Myöskään se ei vielä onnistu, että itse juoksen sen edellä. Poistua saan vaikka kuinka kauas, juosten sen jälkeen kun koira on ottanut on off asennon.

Lähetys kohdealustalle.


Onnistunut asento ja palkkaus.

Kuljen eteenpäin. Ja taas tulen palkkaamaan.Valssia
Valssia kahden esteen välillä. Yritän, että koira menee ilman saattajaa kun käännyn peruuttamaan. Aika hyvin menikin.Tarvii muistaa, että mun varpaat on sinne suuntaan minne matka jatkuu tältä esteeltä.
Lähestytään estettä, käännyn takaperin mistä ei ole kuvaa.

Sitten mennään kohti seuraavaa estettä.

Tai mentäisiin, mutta vielä tässä vaiheessa palkataan nyt.


Sylkkäriä
Sylikäännös otettiin pitkästä aikaa harjoittelun alle. Pyrkimyksenä on se että olemme kaukana esteestä, koira tekee toiminnon siitä huolimatta ohjauksen mukaan. Vielä ei olla kovin kaukana.
Nenätysten, minä peruutan.

Makupala on sormien välissä. Aikaisemmin palkkasin tässä vaiheessa kun koira on siivekkeen luona.

Mutta nyt palkan saadakseen täytyy kiertää.

..ja hypätä.


Pikku rata
Rataa harkattiin. Sitä että koira itse tekee radan eli menee kaikki esteet mitä edessä on kun saa lähtöluvan. Radassa oli kaksi hyppyä, putki ja päässä herkku. Meni siististi.
Lähetän koiran radalle. Se on nähnyt minne palkkakippo jäi.

Toka hyppyeste on vinossa mutta hyppylinja silti on suora.

Sinne katoaa putkeen.

Tätä varten tässä huhkitaan, tuumii Retro.


Ei kommentteja: