perjantai 23. elokuuta 2013

KontaktiharkatA-este
A-estettä on harkattu matalalla ja vähemmän jyrkällä mallilla. Vien taluttimessa, että alastulosta tulee hidas ja hallittu.
Jarrutan tässä vaiheessa taluttimella.

Tässä vaiheessa koira itse haluaa jarruttaa.


A-harkat aloitettiin kesällä pienellä levyllä joka ei ollut liian korkea. Siihen tultiin minut kiertäen ja kosketusalusta oli veturina. 29.7. postauksessa siitä oli kuvia. Puomi
Nykyään puomi sujuu melkoisen mukavasti. Saan lähettää koiran tekemään maapuomille on offin. Saan kilpajuosta sen kanssa ja juosta pitkälle ohi kun koira jää tekemään on offin.  Se tekee tuon aina riippumatta missä minä olen tai mitä minä teen. 
Koira osaa myös koskettaa kosketusalustaa eli menee kuono alhaalla puomia kohti suorituspaikkaa. 
Vielä se ei osaa sitä, että makupalakuppi on muutaman metrin päässä ja silti pysähtyy kosketusalustalle. Että saisin vapauttaa koiran vasta kun se katsoo seuraavaa estettä eli alkuharkoissa makupalakuppia.
Tästä huolimatta olemme nyt tehneet ensimmäistä kertaa oikean puomin. Ensin pari kertaa taluttimessa ja sitten irrallaan. Mikään ei pelottanut, meno oli lönköttelyä paitsi sitten kun kosketusalusta lähestyi, sinne tuli kiire.
Nyt on se koettu ja seuraavan kerran otetaan oikea puomi sitten kun maapuomi on loppuun saakka harjoiteltu.
Lähetän Retron tekemään puomin. Jään itse paikalleni.

Koira on suorassa ja odottaa koskas palkkaa tulee. Olin naksauttanut sitä kun se pysähtyi kuono maassa.

Juoksen koiran ohi kauas.


Aikaisemmin on tehty erilaisia korotettuja alustoja. Ensin jotakin flankkua poikkipäin. Kun koira osasi on offin eli osasi jo hiukan jäädä oikeaan asentoon kun sitä kuljetettiin alustan yli, sen jälkeen vaihdettiin suunta. Alettiin kulkea pitkin puomia.
Tuvassa pieni puomi.

Ensin ei käytetty kosketusalustaa, vaan lautasta jonne heitin makupalan sitten kun koira oli tehnyt kontaktin.

Ei kommentteja: