maanantai 29. heinäkuuta 2013

A-estettä ja keppien aloitustaPentuagilitykurssi on loppunut ja olen aloittanut samassa paikassa uuden kurssin. Siellä uutena meille oli monta juttua, joista yksi oli A-esteen alkuharkka. Oli puolen metrin korkuinen tosi jyrkkä A, jolle en saanut Retroa sivusta hyppäämään, joten tein tämän harkan kotona helpotetulla alustalla. Helpotettu alusta oli hauska juttu: Etsin jotakin ovea josta saisin A-esteen kun tukisin sen ylänurmikolle ja laittaisin myös tiiliskiviä alle. Mutta löysin entisaikojen aksaesteen nimeltä vesieste. Sen panin väärin päin ja otin sileällä nurtsilla ensin. Se on 10-15 senttiä korkea kaukalo ja siinä saa hyvin on offin.
Sitten laitoin tämän nurmikon ja kiveyksen eritasokohtaan, niin saatiin melko jyrkkä este, joka sujui hienosti.
Koira kierrätetään A-esteen alapäähän.


On off ja herkku.

Koira pysyy vaikka teen yhtä ja toista.


Määrätyt sanat on millä kontaktilta poistutaan. Palkkaan Retron usein myös kun noudattaa poistumiskutsua.Keppien aloitusharkka
Keppien aloituksessa olen päässyt loitonnusvaiheeseen. Kun tästä parin metrin matkasta on alkanut sujua, jatkan harjoitusten vaikeuttamista sillä että siirtyilen hiukan eri kohtiin lähettämään.
Muutama kerta torstaina meni väärin. Koira meni siis väärältä puolelta. Mutta ei pujotellut vaan juoksi suoraan toka kepin taakse odottamaan palkkaansa. Hyvä juttu: se tiesi minne pitää mennä, mutta vähä epäselvää että mistä. Nämä oli ekat virheet jotka annoin tapahtua, tähän asti on harkattu varman päälle. Luulen että se on hyvä maailmanjärjestys: ensin oppii mitä tehdä, että tulee hiukka rutiinia. Sitten mennään vaikeampaan harkkaan jossa saa tehdä väärin ja huomata että palkka tuleekin tuosta toisesta aloituksesta. Tänään ei ollut ongelmia. Siirtyilin kello kymmenen ja kahden välillä.

Korvat osoittavat, että joku siellä takana on mielessä.


Aina ensin kun mennään nurmikolle harkkaamaan, Vik ja Retro saa leikkiä aluksi ja mä leikin niiden kans. Sitten paan Vikun terassille. Muutama kerta päästän välillä taas sitä leikkimään. Koulutustauot siis vietetään leikkien.
En tykkää tylsästä tauosta. Eihän koulussakaan välitunnit ole tylsiä.
Ei kommentteja: