tiistai 30. heinäkuuta 2013

Keinu ja rengasKeinu on Retrolle aivan uusi tuttavuus, joka tuli vastaan kurssilla. Se juostaan päähän ja on tietenkin tuettu niin ettei se keinahda. Sieltä koira nostetaan alas kun on saanut syödä herkkuja.
Retro ei ottanut tätä harkkaa sillä sitä ei saa ottaa syliin. Tulisi huono tunnelma.
Pystyn tekemään harkat kotona, sillä saan keinun viereen tason mille se itse voi laskeutua.
En ensimmäiseksi kotona ottanut oikeaa keinua, vaan harjoittelin helpossa tilanteessa neljä päivää, niin että lauta on tuettuna ylätasolle. Meidän nurmikko on kahdessa tasossa ja toinen pää laudasta oli matalalla ja toinen hiukan korkeammalla. Koira oppi hyvin juoksemaan itsenäisesti sinne päähän kun siellä odotti makupalalautanen.
Lähtölupaa odotellessa.

Laudan päähän.

Laudan päässä on kiva odotella lisää ruokaa.
  


Viidentenä päivänä siirsin keinuharjoitukset oikealle keinulle, mutta helpotettuun ympäristöön. Keinu on nyt rinteessä, sen vieressä laskeutumisalustana iso pöytä, joka on laudan tasalla. Ekat neljä kertaa tulivat kuvatuksikin. Vein taluttimella, laittelin makupaloja laudalle ja päässä oli herkkukippo. Jota kuinkin koira meni, mutta jänisti. Aina välissä leikittiin niin että Vikkukin oli että saatiin juostua ja riehuttua tressit pois.
Seuraavana päivänä taas innokkaana ottamaan eilistä keinua. Kolme harkkaa meni ihan samalla tavalla kuin eilen: jänisti jonkun verran. Sitten touhattiin kaikkea muuta helppoa ja innokasta.
Kunnes otin tuon alkuharkkakeinun, joka on todella leveä ja matalalla oleva vankka lauta, jonka koira innossa aina juoksee päähän.  Kun heti tämän jälkeen palattiin oikealle keinulle, niin Retro meni yhtä lailla innossa äkkiä päähän makupalakipolle! Se oli oivaltanut että nää on ihan samanlaiset harkat. Jess!
Kolmantena oikean keinun päivänä eli tänään Retro meni keinua itsekseen innossa. Kerran otin taluttimessa, mutta koska meni aivan vauhdikkaasti kipolle, niin toka kerran sai mennä itsekseen.
Ylöspäin, hurjaa!
Perillä, nam.
Vapautus tehtävästä.
Oikea rengas
Uutena kurssilla meille tuli myös oikea rengas.  Siinä ei ollut mitään ongelmaa, koira on hahmottanut renkaan hyvin helpoissa harkoissa aikaisemmin. Se ei ole siis päässyt tekemään sitä väärin.
Mutta kun menin oman seuran kentälle renkaalle, Retro ei ollenkaan hypännyt renkaasta, vaan välistä. Luulen että se johtuu siitä että se ei hahmottanut mustavalkoista juttua renkaaksi. Hyvä homma, että tuli tällainen värijuttu vastaan heti alkuvaiheessa. Asiaa on harjoiteltava, sillä kisojen renkaan väreistä ei koskaan tiedä. Teippaan kerhon renkaan mustaksi ja näen oliko juuri tämä asia syynä miksi koira ei toiminut renkaalla kuten kurssilla kun eka kertaa pääsi oikealle renkaalle.
Retro ei hahmottanut tätä kirjavaa härpäkettä renkaaksi.
Harjoitusrengas kotona on ollut musta ja kurssilla keltainen. Oikea rengas kurssilla oli ruskeahko eikä sen hyppäämisessä ollut ongelmaa.


Okseri
Seuraava uusi juttu kurssilla oli okseri. Ei ongelmaa, sillä Retro hyppää hyvin.

Entäs mikä alla oleva este oikein mahtaa olla? Ei tarvitse sanoakaan, että siellä kävi koiria.
Mahtiputki kuivumassa, kun unohdin sen sadeloimen. Näyttää A-putkelta, jonka alta menee putki.
 

Ei kommentteja: