maanantai 29. heinäkuuta 2013

Julkinen esiintyminen ja pikku rataRetron eka julkinen esiintyminen agilityssä on koettu. Kerhon kentällä oli agilitynäytös, johon pentukin osallistui.
Olin todella tyytyväinen agilitynäytöksessä siihen että Retro meni mun edellä.
Radassa oli hyppy, putki jonka suu käyristi niin että seuraava hyppy oli lähtöön päin. Sen jälkeen tuli putki joka käyristi lähdöstä poispäin. Sain juosta lähdöstä suoraan odottamaan koiraa hypyn tälle puolen. Se meni siis hypyltä itsenäisesti putkeen ilman saattajaa.
Sain tästä ohjauspisteeltä lähettää sen taas eteenpäin, putkeen. Se tietää että useimmiten putken jälkeen sitä odottaa palkka enkä pettänyt sen luottamusta nytkään. Sain laitetuksi sheebaa alustalle ennen lähtöä ilman että se huomasi.
Pentua ei yhtään häirinnyt lennokkinäytös ja ihmiset ympärillä. Tuntuu että Retro on parempikin keskittymään ja näin ollen suorittamaan, kun on menoa ja meininkiä kuin silloin kun yksin meen kentälle.
Retro suoritti vain tuon radanosan. Vikku ja moni muu jatkoi tuosta kepit, pussi, puomi ja hyppyjä eli normi kilparadan pituisen. Kuva on otettu seuraavana päivänä, joten katsojia ja koiraa ei näy.
Siniseltä hyöyltä putkeen. Putkesta punaiselle hypylle ja seuraavaan putkeen, jonka toinen pää osoittaa kuvasta oikealle.Tuota irtoamista on harkattukin.  Ja lisää harkataan. Illalla kun oli viilennyt kotonurmikkoharkoissa otettiin samaa. Nyt vain oli putken jälkeen vielä hyppyeste. Putki vetää sitä todella kovaa, joten saan sen irtoamaan ittestä kauas. Nyt opetetaan että putken jälkeen on vielä hyppyeste ja myöhemmin pari lisää.
Ennen putkeakin oli yks hyppy. Siitä lähetin ja jäin paikalleni.  Koira sai ylläripalkkansa putken ja vimpan hypyn jälkeen. Tai no näki se että jotakin kävin siä tekemäs. Herkkua lautaselta löytyi ja mä sain vain seistä.
Alakuvissa on tämän päivän harkka. Siinä on hyppy, putki ja rengas. Laitoin verkkoestettä että koira onnistuu heti ensimmäisellä kerralla. Retrosta huomasi, että putken jälkeen ei aikaisemminen vielä ole ollut estettä, vaan makupalakippo. Se alkoi etsiä sitä. Menin auttamaan radan loppuun, josta se kippo löytyi.

Lähtö.

Koira kaartaa minuun päin koska makupalakippoa ei näy. Sitten kuuluu leikkiä.

Mutta rata jatkuikin renkaalle. Autoin Retron löytämään herkkukipon, joka on edessä.

Toinen kerta samaa rataa tietenkin sitten onnas.
Eka este on entisaikojen kavaletti, joka on pantu kumolleen. Siinä on kiinteä rima. Kumollaan rima on mukavan matalalla.


Putkesta renkaalle.

Sheebaa tai naudan mahalaukkua, nam.Huomenna saan ottaa verkot pois.
Kone temppuilee, kirjotan A-esteen ja keinun alkeisharkoista myöhemmin.

Ei kommentteja: